Prista Антифриз PRISTA Long Life концентрат 4L

Офертите за продукта

 

Prista Антифриз PRISTA Long Life концентрат 4L

32,50 лв
Информация в магазина
към магазина »
motex.bg
Описание
PRISTA® Antifreeze Long Life  е антифриз концентрат  на база на етилен гликол и добавки на основа на органични (моно и ди-карбоксилни) киселини, не съдържащи силикати.  Не съдържа потенциално опасни добавки като нитрити, амини и фосфати и това го прави по-малко опасен за околна среда.  
PRISTA® Antifreeze Long Life  се използва целогодишно за защита срещу замръзване, прегряване и корозия на двигатели на автомобили, камиони, автобуси, извън магистрална техника, стационарни и корабни двигатели и др. Използва се  само след разреждане с дестилирана или омекотена вода. Освен за традиционни двигатели е особено подходящ за високотехнологични двигатели, за които от голямо значение е предпазването на алуминиевите детайли от високотемпературна корозия.  
За да се гарантира добра и трайна защита от корозия се препоръчва използването на поне 33% (об. ) от  PRISTA® Antifreeze Long Life   в дестилирана вода. Типичната концентрация за смесване е 1:1, при което осигурява защита от замръзване* при температура на околната среда е до минус 40°С и оптимално охлаждане. Не се препоръчва използването на смеси с концентрация на  PRISTA® Antifreeze Long Life   по-висока от 70% (об. ).
Максималната защита срещу замръзване е до около -69°С, която се получава при смесването на 68% (об. )  PRISTA® Antifreeze Long Life   с вода. Благодарение на използваните органични добавки и тяхното минимално изчерпване по време на експлоатация се осигурява удължен срок на смяна на продукта. Препоръчителните интервали за смяна са както следва:       леки автомобили 250 000 км или 2000 р. ч.
      товарни автомобили 650 000 км или 8000 р. ч.
      стационарни двигатели 32 000 р. ч. или 6 години
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^